Mc Ocean (Update 2018/2019)

McOcean – Soalan Dan Jawapan

 

S: MC OCEAN tidak memiliki lesen jualan langsung/lesen jualan langsung telah luput

J: Lesen jualan langsung kami bernombor AJL 931963 dan sah laku untuk tempoh 4.10.2016-3.10.2021. Isu lesen MC OCEAN yang tertimbul di Internet adalah satu isu yang dibangkitkan sebelum bulan Ogos 2013, kerana pada masa itu kami mengalami kelewatan dalam pembaharuan lesen akibat daripada beberapa masalah teknikal. Namun, lesen kami telah diperbaharui dan isu tersebut tidak lagi wujud.

mc-ocean-southgate-opening-ceremony

mc-ocean-southgate-Hasan Malek

Ibu pejabat yang terletak di SouthGate telah dirasmikan oleh Datuk Seri Hasan Malek,
Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan pada 6 Oktober 2014.

S: MC OCEAN mengamalkan skim piramid (PyramidScheme) untuk mengaut keuntungan dengan menjual keahlian.

J: Kami tidak mungkin diberi lesen jualan langsung sama sekali sekiranya kami mengamalkan skim piramid. Kami menjual produk-produk kesihatan dan pemakanan  seperti Enertri, EIonizer, Alkurma, Ener369 dan lain-lain. Produk-produk kami juga telah disyorkan dan juga mendapat sokongan yang diberikan oleh lebih daripada seratus orang doktor bahawa ianya amat membantu dalam memperbaiki masalah tekanan darah tinggi, kencing manis dan sebagainya.

mc-ocean-doctor-wellness

S: MC OCEAN tidak membenarkan ahli-ahli untuk mengembalikan produk-produk yang dibeli.

J: Kami mematuhi Akta Jualan Langsung dan Skim Anti-Piramid 1993 di mana ahli-ahli dibenarkan untuk mengembalikan produk-produk tanpa syarat dalam tempoh bertenang selama 10 hari dan diberi bayaran balik 100%. Di samping itu, kami juga membenarkan pengembalian bersyarat dalam tempoh 180 hari (bonus dan perbelanjaan yang berkaitan haruslah ditolak). Perkara-perkara ini telah diterangkan dengan jelas semasa ahli-ahli memohon keahlian masing-masing. (Sila merujuk peraturan 9 dan 10 dalam rajah di bawah)

Oleh itu, jika seseorang berkata beliau telah membeli produk dan tidak dibenarkan untuk mengembalikan produk, sudah tentu dia bukan ahli MC OCEAN.

mc-ocean-agreement

S : “Saya nampak banyak komen buruk tentang syarikat MC Ocean, kenapa?”

J :  Mcocean mengucap terima kasih kepada media dalam talian yang memberi komen mengenai peristiwa-peristiwa penting masa lalu syarikat kami. Walaupun ia tidak tepat, ia masih memainkan peranan dalam menyeliakan disiplin, pematuhan, dan perniagaan bawah talian kami, supaya ia dapat terus beroperasi dan naik ke peringkat antarabangsa. Sekali lagi, terima kasih kepada kritikan dan penyeliaan anda, marilah kita mengawasi diri dengan tegas dan membesar bersama-sama dengan positif dan sihat.

 

SBagaimana tentang maklumat Negatif

J: Maklumat rangkaian tidak banyak disahkan, Walau bagaimanapun, kami sudah mengalami hal ini banyak kali sepanjang masa. Kami mengalu-alukan rakan-rakan yang berminat untuk meneroka “benar atau salah”, boleh melawat kami untuk anda memahami dengan lebih dalam bahawa apa yang kami jalankan adalah benar atau salah.

Pelayan Internet dan pejuang papan kekunci, yang menggunakan rangkaian untuk melepaskan tanggungjawab undang-undang dan membuat kenyataan yang tidak bertanggungjawab secara sengaja.
Walau bagaimanapun, kita juga berterima kasih kepada media dalam talian yang mengulas mengenai peristiwa utama kami pada masa lalu. Walaupun tidak tepat, kita tetap menerima hakikat bahawa kita mesti mematuhi undang-undang, menjaga hati nurani kita, dan melakukan perniagaan yang mempunyai garis panduan yang betul agar kita boleh meneruskan perniagaan kita dan naik ke peringkat antarabangsa.

 

S : Mengapa ramai orang menyerang syarikat secara dalam talian, adakah ada masalah dengan syarikat itu

 J: Masalah terbesar syarikat kita berasal dari “perniagaan yang dijalankan oleh berpuluh ribu perniaga”. Sebagai Contoh: Pasangan yang berkahwin juga boleh bertengkar dan bercerai satu hari; ahli keluarga dan adik-beradik juga boleh mempunyai konflik dan memutuskan tali persaudaraan; dalam perniagaan konvensional juga wujud sekelintir orang yang menjalankan perniagaan bersama sebagai rakan kongsi juga sering  bertarung antara satu sama lain sehingga ke mahkamah atas ketidaksepakatan strategik dan menjadi musuh komersil; bagaimanakah perusahaan yang terdiri daripada berpuluh ribu peniaga tidak akan bertengkar antara satu sama lain?

Kini internet telah menjadi tempat terbaik untuk bertengkar, dengan menggunakan  identiti palsu, semua orang boleh mengatakan apa-apa tanpa adanya balasan.

Masa depan syarikat kami adalah untuk mengalu-alukan orang bijak dan menghapuskan pemikir cetek yang tidak berhemat dan / atau ketidakpercayaan. Dengan cara serangan dalam talian ini memisahkan perniaga lemah dan kuat, mewujudkan persekitaran di mana yang paling teguh berdiri dan berkembang maju.

 

S : Apa yang istimewa mengenai Mcocean

J:  Secara luaran syarikat kami serupa dengan syarikat lain, Tetapi secara dalamannya, syarikat kami mempunyai sistem, kursus, doktor, ahli diet, pengajar yang berjaya, dan semangat budaya berbilang bangsa dalam sebuah pasukan untuk membolehkan semua peserta mendapatkan sumber yang secukupnya untuk mencapai matlamat kejayaan asas dengan cepat.

 

 

S: Dasar pemulangan – adakah kita memaklumkan? Penyelenggaraan – adakah ia dimaklumkan

J:Apabila setiap orang mahu mendaftar untuk menjadi ahli, mereka wajib membaca dan menandatangani kontrak peniaga pengedar (GPS), telah dinyatakan dengan jelas bahawa para peserta mesti memahami dengan jelas dan membuktikan bahawa mereka dalam kontrak tersebut faham apa yang ditandtangani.

Buku manual peniaga juga telah menyatakan dengan jelas bahawa semua peraturan syarikat yang telah ditetapkan, setiap peserta mestilah orang dewasa berumur 18 tahun keatas , setiap orang dewasa juga harus memiliki pemikiran yang bertanggung jawab juga sikap yang bertanggung jawab untuk menghadapi keputusan mereka sendiri untuk bergabung dan mematuhi kontrak.

 

 

S: Apakah skim pyramid
J: Skim Piramid adalah
 skim yang dilarang oleh kerajaan, tanpa lesen, hanya memberi manfaat kepada beberapa orang yang teratas dan semua ini boleh diringkaskan sebagai skim piramid. Kerajaan telah memberi lesen kepada Mc Ocean selama 5 tahun, di Thailand lesen kekal dan di Indonesia mempunyai lesen selama 5 tahun, dan kami mempunyai lesen perniagaan asing yang tetap. Kami telah beroperasi di banyak negara selama lebih daripada 10 tahun. Contohnya di Hong Kong, China, Singapura, Vietnam, dan lain-lain lagi.

 

 

S : Berapakah yuran keahlian McOcean
J: Rm130.

 

 

S :Adakah pelan perniagaan cepat RM33K wajib? Pembelian sebagai stokis mudah alih – adakah ini membeli pangkat

J:*Anda tidak boleh membeli atau menjual pangkat, anda hanya boleh memilih untuk membeli apa-apa jumlah produk untuk menjadikannya sebagai stok mudah alih. Dari pembelian tersebut akan terkumpul point untuk kenaikan pangkat.
Peniaga mempunyai hak untuk membeli beberapa banyak stok yang dia ingin beli.

 

S : Bagaimana mengira pendapatan SP?

J:Pengiraan mengunakan sistem. Jika anda ingin mengetahui lebih jelas, sila hadir dalam kursus-kursus yang dikendalikan oleh syarikat.

 

 

S : Pemasangan Eionizer – wajib atau tidak

J: Syarikat tidak boleh memaksakan mana-mana peniaga untuk membeli apa-apa produk!

 

 

S : Mengurus prospek – hanya selama 6 bulan? Adakah kita bekerja bersama atau kita bekerja sendiri? Adakah KP dan PP upline anda membantu anda dari bawah?*

J: Sudah tentu, PP & KP syarikat kami bersedia untuk berkongsi, membimbing dan juga mengajar semua kaedah, sistem, produk, bakat, kepimpinan, dan lain-lain yang berkaitan. “Ini adalah kunci kejayaan” kepada semua pengedar baru, tetapi kunci kejayaan itu juga tergantung kepada pengedar sendiri. Apa yang disebut “Guru membawa jalan masuk, pelatih mencari jalan seterusnya”!

 

 

S : Adakah kita ikhlas dalam peluang yang diberikan

J: Kesetiaan kepada orang lain akan diberikan ganjaran untuk mendapat rakan-rakan yang setia dalam jangka masa yang panjang. Kami berpendidikan seperti itu.

 

 

S: Adakah rakan partner masa depan dibenarkan memilih produk

 J:Sudah tentu, ya!

 

 

S: Adakah pembelian 100k sesuai

J:Syarikat tidak boleh menetapkan jumlah produk yang ingin dibeli oleh pelanggan atau pengedar. Lihat motif, lihat mentaliti, memahami atau tidak faham, perdagangan komersial mengikut falsafah perniagaan masing-masing, keyakinan, sikap dan lain-lain. Tidak ada standard yang ditetapkan.

 

 

S: Adakah kita bekerja untuk orang lain / tambah nilai / status dalam industri ini

J: Lebih daripada 30 acara amal diadakan setiap tahun, termasuk sumbangan dana, sumbangan darah, sumbangan organ selepas kematian, menjaga warga tua, rumah anak yatim, kolej pendidikan khusus, dan kawasan yang dilanda bencana.

Pergi ke sekolah, tempat awam, institusi kerajaan dan swasta untuk memberi kesedaran tentang kepentingkan memelihara kehijauan dan melindungi bumi.

Semua Doktor yang dilantik menjadi Duta Kesihatan oleh syarikat adalah dikalangan Doktor profesional dari Hospital dan organisasi swasta yang sering mengadakan ceramah kesihatan.

Memupuk lebih daripada 300 orang ahli Nutrisi.

 

 

S: Adakah industri ini benar-benar ‘perniagaan’?

J:Beroperasi lebih dari 10 tahun, menyumbang kepada cukai negara, memberikan beribu-ribu pendapatan kewangan isi rumah, dan mewujudkan pekerjaan untuk lebih 10,000 orang selama lebih dari 10 tahun. Memasuki pasaran global di lebih daripada 12 buah negara.

 

 

S: Kenapa kita menjual produk McOcean? Seberapa baik produk McOcean? 

J:* Kualiti poduk yang tinggi akan bercakap untuk diri sendiri!

Banyak doktor telah menyertai Mcocean untuk menjadi distributor dan Duta kesihatan setelah mengetahui tentang kesan daripada produk kami. Lebih daripada 150 orang doktor telah menyertai sehingga kini dan 26 daripadanya telah menjadi distributor sepenuh masa.

 

 

S: Adakah Mercedes / BMW diperlukan dalam McOcean?*

 J:Setelah rezeki yang lumayan , anda boleh membuat keputusan sendiri mengenai beli atau tidak beli. Sebagai contoh, membuka kedai, membeli kereta, membeli rumah baru, renovasi atau tidak, berapa kos kesemuanya dan anda boleh buat keputusan sendiri.

 

Untuk maklumat lanjut, sila click http://www.mcocean.com